Jak děti obléknout na focení ve školce/škole

Na jaře se tradičně fotí děti na školní fotografii a určitě by tam chtěly vypadat pěkně a blýsknout se před ostatními. Co byste jim mohli na takovou příležitost vybrat?

Na jaře je ještě počasí trochu proměnlivé a tak je vhodné volit spíše teplejší jarní oděvy. Většinou se děti chtějí trochu lépe obléknout nebo vytáhnout své oblíbené kousky, takže šaty dívkám můžete doplnit legíny, pokud bude stále chladněji, nebo sáhnout po oblíbených tunikách. Kluci mají pak jednodušší výběr, jelikož fešácké kalhoty doplní košilí, polokošilí nebo trikem nejlépe bez potisku, který by mohl odpoutávat pozornost. Vhodnější určitě budou spíše neutrální barvy nebo jemné pastelové, i když společné školní fotografie většinou velmi hrají barvami. Nedoporučuje se zelená, protože se nelichotivě odráží do tváře.

tunika_s_volanem

Na řadu určitě přijde, zvláště u holek, výběr vhodného účesu. Tady se nedá vyloženě říci, co by se na fotografování více hodilo. Pokud se lépe cítí s vlasy staženými v culíku, nemusíte ji nutit je mít na fotografování rozpuštěné, ale neměla by třeba „palmičkou“ zastiňovat další děti na fotografii. Také se nedoporučuje až moc doplňků, takže pokud máte doma malou parádnici, zkuste ji v množství sponek ve vlasech trochu brzdit.

Pokud to můžete ovlivnit, zkuste dětem také v den focení nedávat na svačinu něco mazlavého, co by si případně na náročně vybraný oděv mohly obtisknout. V neposlední řadě je důležité přijít na focení v dobré náladě, nebát se nebo se stresovat z tak „velké události“.

chlapec_triko_teplaky